De wording

De vogel Feniks
Na de expositie Onvangbaar in 2012 in het Museum Jan van der Togt is het tijd voor een nieuw thema. De keuze valt op de zin uit het gedicht Vuurvogel (“ . . . van eindig zijn in eeuwigheid . . . “) dat bij de gelijknamige prent in 1999 is geschreven. Eindig in Eeuwigheid blijkt een inspirerende keus.
In een interview van september 2013 worden het ontwerp van de serie prenten met gedichten op een strook papier van meer dan 15 meter lang, de technische voorbereidingen, de uitwerking van het thema in twee verhaallijnen beide met elk dezelfde tien onderwerpen, etc. beschreven.

Rondreizend kunstobject
Naarmate de prenten en de gedichten van Eindig in Eeuwigheid vorderen komen vragen op over waar het werk geëxposeerd gaat worden en hoe dan precies. Antwoorden groeien door overleg met derden die enthousiast over Eindig in Eeuwigheid gaan meedenken.
Zo komt het kunstwerk te hangen rond een polyester koker met een diameter van 5 meter, en gaat dit grafisch-poëtisch kunstobject op reis langs kerken en synagogen door heel Nederland, en wordt de making – of gefilmd, en worden flyers, posters, kaarten en boek professioneel vormgegeven. Het wordt allemaal gerealiseerd met hulp van hen die hier in dank staan genoemd:

Jan Willem Bloemendaal

Roland Boelen

Frans van den Dungen

Wim van Hof

Marsel Loermans

Geert Postma

Marlo Reeders

Lijsbeth Siegersma

Claas Westerhof